Maak kennis met onze ambachtelijke werkwijze

Onze werkwijze is authentiek. Tafels en kasten worden bijvoorbeeld met pen-en-gat verbindingen gemaakt. Indien u plaatmateriaal wenst, heeft u de keuze uit MDF of uit andersoortig plaatmateriaal met of zonder houttekening of fineer. De platen worden in onze ateliers met de hand geschilderd, zo bekomt men een specifieke patine.

Het massief hout is afkomstig van bomen die we rechtstreeks hebben aangekocht in het bos, zelf hebben geveld en tot planken laten zagen. De planken ondergaan een droogproces van soms jaren. Wij hebben onder meer eik, kerselaar, notelaar, esdoorn, tamme kastanje, populier en wengé in voorraad.

Onze oude eik is afkomstig uit de streek van Bourgogne, Frankrijk.

Selecteer zelf de dikte, ruwheid en tekening van het hout

Kiest u voor een tafel of kast in massief hout?
Overweeg dan om oude of nieuwe eik te kiezen. U mag zélf de planken met de mooiste nerf komen kiezen uit onze voorraad. Zo staat u mee aan het begin van de creatie van uw uniek meubelstuk.

Hoe ouder het hout, hoe mooier de patine

Wist u dat ouder hout donkerder is dan nieuw hout? Bovendien neemt het ook veel beter vernis op, waardoor een mooiere, diepere tint kan worden gerealiseerd.

 

Ambachtelijke werkwijze

100% maatwerk
100% uniek

Vrijblijvend bezoek aan onze toonzaal

Een bezoekje aan onze toonzaal loont zeker de moeite. Kom ideeën opdoen, ontdek al uw mogelijkheden én onze materialen en werkwijzes. Altijd welkom na afspraak.